2014. augusztus 23., szombat

JAMES DASHNER : AZ ÚTVESZTŐ

Az útvesztő című könyv az utóbbi évben rengetegszer került elém (a Goodreadsen legalábbis), és pont ennyi alkalommal határoztam el, hogy mindenképpen el szeretném olvasni. Még a Sziget előtt le is csaptam a könyvre, és a minap egy délután/este alatt át is rágtam magam rajta.

Szóval, James Dashner trilógiája úgy kezdődik, hogy a főszereplő egy liftben ébred, ám a nevén kívül semmire sem emlékszik. Annyit tud, hogy Thomasnak hívják amikor kilyukad az útvesztő közepén lévő tisztásra. Egy hozzá hasonló csapat fiú él itt, akik megalkották a saját kis társadalmukat, ahol szigorú szabályok szerint tengetik szürke napjaikat, miközben folyamatosan a kiutat keresik. Ide próbál meg beilleszkedni Thomas... mígnem a lift fel nem hoz egy lányt, és minden meg nem változik.


Nem is szeretnék sokat elárulni a cselekményről, legyen elég ennyi. Azoknak ajánlom, akiknek tetszettek a mostanában felkapott disztópiák és a YA könyvek; azoknak, akiknek tetszett a Legyek ura, mert nagyon hasonló a téma; illetve azoknak, akiknek elegük van a csöpögős, romantikus regényekből, és inkább valami akcióval teli olvasmányt keresnek.

Az izgalmak a könyv olvasása során nem hagynak alább, egyre csak fokozódik a feszültség. Senki nem emlékszik semmire, senki sem tud semmit, és a szereplőkkel együtt próbálunk rájönni a magyarázatokra. Nagyon pörgős, akciódús a sztori, én nem tudtam letenni, annyira izgultam, hogy mi lesz.

Az útvesztőből egyébként film is készült, és szeptemberben kerül a mozikba. A trilógia második része magyarul szintén szeptemberre várható, tehát olvasásra fel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése