2014. augusztus 25., hétfő

BACK TO SCHOOL HAUL


Sajnálom azokat, akiknek már csak egy hét van hátra a nyári szünetből. De milyen király már, hogy idén hétfőre esik szeptember elseje? Nekem csak két héttel később, szeptember 15-én kezdődik az egyetem, bár a tárgyfelvétel minden szörnyűségén már 8-án át kell esnem... És nem mellesleg 13-án beköltözöm a kollégiumba! Még sosem laktam koliban, és nagyon örülök, hogy idén felvettek (pedig nem is számítottam rá).

De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy gondoltam csinálok egy bejegyzést arról, hogy milyen dolgokat szereztem be az egyetem kezdetének apropóján. Gondoltam hasznos lehet azoknak, akik idén kezdik a fősulit vagy az egyetemet, és fogalmuk sincs, hogy mikre lesz szükségük.

Én eleinte füzetbe jegyzeteltem mindent, volt egy vonalas füzetem, és abba írtam minden tárgyhoz. (Szerintem fél év alatt esélytelen, hogy megteljen egy A/4-es füzet a legtöbb tárgyból, így feleslegesnek tartom mindegyikhez egy újat kezdeni.) Az utóbbi évben viszont áttértem a füzetről a lefűzős mappához. Így lehet a légátlathatóbban rendszerezni a jegyzeteket és a temérdek fénymásolt/nyomtatott anyagot amikre az órákon szükség lehet. Ha valaki esetleg kölcsönkér egy-egy órai jegyzetet, akkor elég csak azt a pár lapot odaadni egy genothermben, és nem kell nélkülöznöd a teljes füzetedet. Ugyanígy, ha valami hiányzik, és csak később szerzed meg, bármikor ki lehet egészíteni egy-egy lap beszúrásával.

Szóval idénre vettem egy gumis mappát és egy új lefűzős mappát. A mintákat nagyon körültekintően választottam, főleg, hogy utálom a katicabogarakat. De sebaj, majd megszeretem őket. Pár füzetet is vettem, egy kicsit, amibe jegyzetelhetem a házikat, olvasnivalókat, teendőket, stb. A sima A/4-eset csak úgy passióból vásároltam, mert "miért ne?". A spirálos pedig direkt az a fajta, ami perforálva van, és egyből le lehet fűzni.
Beszereztem ezeket a színes elválasztókat, amiket csak ki kell lyukasztani, és mehetnek a mappába.


Vettem pár tollat is, obviously. Egyszerre sosem veszek sokat, mert általában hamar elhagyom őket. Amióta elkezdtem az egyetemet, nem hordok magamnál tolltartót, mert csak egy írásra alkalmas tollat használok, illetve egy-két színes filcet. Mindig ugyanazt a két Stabilo filcet veszem, az egyiket láthatjátok a képen, a másik pedig egy korallszínű, de az egyelőre még nem fogyott ki, így nem kellett pótolni. Egy szövegkiemelő sem jön majd rosszul.

Az öntapadós post-it és a színes oldaljelölő nálam nélkülözhetetlen, esszéíráskor amikor könyvtárazok akkor mindig ezeket használom. Emellett órai levelezésekhez is jól jönnek, vagy ha az előtted ülő hátára szeretnél vicces üzeneteket ragasztani.Ez a cuki szivecskés cellux egyszerűen must-have volt, amikor megláttam. Mondjuk azt még nem tudom, hogy mire fogom használni, de biztos jó lesz valamire.


Szóval én ezeket szedtem össze a múlt héten az Auchanban. Még lesz egy köröm a Pirexbe, ahol elnézelődök egy kicsit a filctollak között, illetve genothermet kell még vennem.

Ti már beszereztétek a sulikezdéshez való dolgokat? Nálatok mi nélkülözhetetlen az iskolakezdéskor?

6 megjegyzés:

 1. "Emellett órai levelezésekhez is jól jönnek, vagy ha az előtted ülő hátára szeretnél vicces üzeneteket ragasztani."
  jahahaaajj :DDDDDDDDD úgybizony, legfontosabb órai kellék!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. haha, még három hét, és megint ragasztgathatunk! :D

   Törlés
 2. Ilyen elválasztókat majd én is szeretnék, de egyenlőre még nem találtam. Meg lefűzős mappát se vettem még. Előre lyukasztott jegyzetfüzetem már van, az a lényeg. :D Nekem 22-én kezdődik az egyetem, de már elsejétől ott leszek, mert lesz három kurzusom.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is meglepődtem, mert eddig csak nagyon drágán láttam elválasztókat a Pirexben, ezeket pedig az Auchanban vettem, egy csomag 150 forint volt... :D

   Törlés
 3. Ezt a posztot elraktározom jövőre. Ugyan még nem vagyok egyetemista, de már most rengeteget gondolkodom azon, hogy mit kell oda vásárolnom. :)

  VálaszTörlés
 4. Jaj, de jó hogy írtad! Most kezdem az egyetemet és fogalmam sincs mit kellene vennem, a lefűzős mappa szuper ötletnek tűnik! Nekem még azt hiszem egy számológépre lesz mindenképpen szükségem a matek óráim miatt! :)

  VálaszTörlés