2014. június 29., vasárnap

WEEKLY UPDATE - 06.29.


Végre nyár van. Bizony, teljesen, tökéletesen nyár. Végeztem az összes vizsgámmal, itthon vagyok, és olvasással, Gilmore Girls maratonokkal, kertben napozással meg ilyenekkel töltöm a napjaim. De úgy érzem, hogy ezt a pár hét pihenést megérdemlem, mert a legutóbbi vizsgaidőszak szörnyű volt, és el sem hiszem, hogy túl vagyok rajta. Sok vizsgám volt, és ezek tetejében kettő szóbeli irodalomtöri vizsgát is túléltem (értelemszerűen angol és amerikai irodalom). Vicces, hogy mind a kettőn sikerült kihúznom a modernizmust (britre az első húsz tételt tudtam csak megtanulni, a modernizmus a 21-es volt... de egy négyest simán összehoztam végülis a semmiből, úgy, hogy az avant garde-ról már csak a gimiben tanult dolgokat tudtam valahogy előhalászni; illetve az amerikai irodalom vizsgán meg nem olvastam pont a regényt, ami kellett a tételhez... nem mondom, jól megkínzott a tanár, vagy fél órát feleltetett, amikor leesett neki, hogy nem olvastam a könyvet, emellett viszont nagyon rendes volt, ez is négyes lett #success).

Miután végeztem a vizsgákkal anyáék eljöttek értem Debrecenbe, én pedig hazahoztam minden cuccomat. Képzelhetitek, hogy két év alatt mennyi dolgot lehurcoltam magammal az albérletbe. Az egyik szekrényünk fele olyan dolgokkal volt tele, amiket elsuvasztottam, mert nem kellettek egyáltalán. Na meg a régi kabátok, cipők meg egy csomó ruha, amiket szintén nem hordok (és nem is fogok). Szóval amikor megyek vissza, már csak azokat viszem magammal, amikre tényleg szükségem van, és tényleg használom.

Egyébként hazafelé tettünk pár kitérőt, megnéztük a Kilenclyukú hidat, sétáltunk egyet a Tisza-tónál, illetve vettünk egy kis bort Egerben, a Szépasszonyvölgyben.

Mondjuk így szembe kellett néznem a kihívással, hogy hová tegyem azt a sok kacatot amit magammal hoztam Debrecenből... Két napig pakoltam, de sikerült. A könyvespolcomat is át kellett rendeznem, mert ahogy rátettem a könyveket amiket hazahoztam, hirtelen nagyon rendezetlen és csúnya lett. Akárhogy pakoltam, nem tetszett, szóval eldöntöttem, hogy csinálok egy szivárványt a könyveimből. Most színek szerint vannak rendezve. Nemsokára várható egy bookshelf-tour, stay tuned!

Tegnap egyébként kivételesen jó napom volt. Anyáéknak el kellett mennie a budaörsi Praktikerbe valami kerti akármiért, én pedig megálltam a DVD-knél nézelődni. Nagyjából az összes 999 forintba került, és egyszer csak megakadt a szemem a Catching Fire-ön. Egyből magammal is vittem, egy ezresért hülyeség lett volna otthagyni, egyrészt mert régóta tervezem, hogy megveszem majd az összes részt, másrészt pedig ugyanez a DVD a Libriben olyan 3000 forint körüli áron van. Ezután voltunk fagyizni is, végül pedig beugrottunk az Ikeaba is. Mert kellett nekem egy új tévéállvány. Ami most van, azt egyszer már ki akartam dobni, mert nagyon csúnya. Sikerült is beszereznünk egy görgőset (amivel amúgy nem teljesen vagyok kibékülve, de ezúttal sajnos a praktikusságot kellett előtérbe helyeznem) és ahh, tegnap este órákig szenvedtem vele, mire sikerült összeraknom. Pedig már akár ikeás bútor összeszerelő versenyre is nevezhetnék... Minden bútorom onnan van, de egyikkel sem kellett ennyit szenvedni (pedig az ágyam is elég nagy projekt volt, de ez a kis cucc simán übereli).

Ja, amúgy közben egy éves lett a blogom itt, a Blogspoton! A nyári terveim közé tartozik a gyakoribb posztolás.

Mindenkinek kellemes, szép, hiperszuper nyarat kívánok!

5 megjegyzés:

 1. nem tervezel blogsale-t azokból a cuccaidból, amiket már nem fogsz hordani? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. hát valahogy mindenképpen szeretnék túltenni a ruhákon, nekem is eszembe jutott már a blogsale, a jobb darabokat majd lehet felteszem ide :)

   Törlés
 2. Bookshelf-tour *-----* jajaligvárom

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Reni <3 viszont még egy kicsit várnod kell :D kb 100 darab képet kell méretre vágnom hozzá, majd videóvá szerkeszteni :D

   Törlés
 3. Most tévedtem az oldaladra, de nagyon tetszik! Szép nyarat neked és pihend ki a vizsgaidőszakot. Remélem, hogy be is tartod a terved és gyakrabban fogsz posztolni, mert biztos hogy még visszanézek. :) Mellesleg az a bookshelf-tour engem is nagyon érdekelne!
  Amúgy vicces, hogy Te pont Debrecenbe jöttél egyetemre én meg innen akarok elmenekülni. :DD

  VálaszTörlés