2014. június 28., szombat

GIVE ME SOME POPCORN!

Tudom, hogy sokan szeretitek a filmes bejegyzéseket, és elég régen volt már ilyesmi, ezért most szeretnék nektek néhány olyan filmről írni amiket mostanában láttam.

Divergent | A beavatott (2014)

Néhány hónapig szemezgettem A beavatott című könyvvel, de végül az vett rá az elolvasásra hogy már vészesen közeledett a film premierje. A könyv nagyon tetszett, így a filmet is nagyon vártam. A barátomat sikerült is elrángatnom rá, így moziban láttam. Kicsit csalódott voltam, mert nem nagyon szeretem a szinkronos filmeket (persze vannak kivételek, de ezt most hagyjuk....), és ezt nem adták sehol eredeti nyelven.

Egy disztópiáról van szó, a történet Chicagoban játszódik, ahol mindenki az öt csoport (Bátrak, Barátságosak, Őszinték, Önfeláldozók, Műveltek) egyikéhez tartozva éli életét. Minden csoportnak megvan a maga feladata, és így működik a városon belüli társadalom. Tris Prior az Önfeláldozókhoz tartozik, de 16 évesen választania kell: marad Önfeláldozó, vagy feladja addigi életét és elszakad a családjától, hogy egy másik csoporthoz tartozzon. Ha érdekel a többi, akkor olvassátok el a könyvet, vagy nézzétek meg a filmet!Moonrise Kingdom | Holdfény királyság (2012)

Na ez az a film, amiről már lassan egy éve szeretnék említést tenni. Tavaly nyáron néztem meg egy esős délutánon, és teljesen magával ragadott a hangulata. Már a film képi világa is gyönyörű -legalábbis nekem- és a történet is szerethető, bár megeshet, hogy nem mindenki vevő a film humorára.
Na, de nem vagyok filmesztéta, szóval inkább nézzétek meg a trailert itt.The Grand Budapest Hotel | A Grand Budapest Hotel (2014)

Egy újabb Wes Anderson film (az előbbi Moonrise Kingdomot is ő írta/rendezte), és ezután azt hiszem, hogy meg kellene néznem a többi filmjét is. A Grand Budapest Hotelnek is nagyon bejött a hangulata és a képi világa (bocsi, mint mondtam nem vagyok filmes szakember/kritikus/stb, így fogalmam sincs hogyan lehetne ilyesmit értelmesen megfogalmazni), tehát tetszett és kész. Mindenesetre már csak azért megérte egyetemre járni, hogy elmondhassam, hogy a narratíva posztmodern.

A filmben a Grand Budapest Hotel tulajdonosa meséli el egy írónak, hogy hogyan is került hozzá a hotel. Ebbe a történetbe belefér gyilkosság, cselszövés, rablás, börtön, börtönből megszökés, ésatöbbi, ésatöbbi. Zero és M. Gustave kapcsolata annyira a szívemhez nőtt. Na meg a sok-sok "neves színész" hirtelen felbukkanása. Trailer itt.The Fault in Our Stars | Csillagainkban a hiba (2014)

Még pár hete, a brit irodalomtöri vizsgám után a barátom elvitt moziba. Mi mást is nézhettünk volna meg, mint a Csillagainkban a hibát? Szerintem már mindenki hallott róla, és nem kell különösebb ajánlót írjak hozzá. Nagyon tetszett, imádtam, kész. Pedig amikor megtudtam, hogy Ansel Elgort kapta Augustus szerepét teljesen csalódott voltam, mert a legkevésbé sem ilyennek képzeltem el őt. Aztán amikor láttam az Entertainment Weekly magazinnak készült fotósorozatot róla és Shailene Woodleyről, kicsit megenyhültem. Aztán sikerült egészen megbarátkoznom vele.

Egyébként a könyvben egyértelműen Hazel és Augustus voltak a kedvenc szereplőim, a filmben viszont Isaachez húz a szívem. Talán mert Nat Wolff közelebb áll az általam elképzelt Augustushoz. Vagy mert Nat is rajta van a "kedvenc színészeim" listáján. (értsd: szerintem nagyon jó pasi) (+ hallgassátok meg ezt a számot)The Spectacular Now (2013)

Hogy őszinte legyek, fogalmam sincs, hogy mit írjak erről a filmről. Pár hónapja láttam, és tetszett is, de ha fel kellene idéznem, hogy pontosan miről is szól... Lány és fiú találkoznak, egymásba szeretnek, jönnek a bonyodalmak, bla bla... Azt hiszem. Mindenesetre Shailene Woodley és Miles Teller miatt már érdemes megnézni.Austenland (2013)

Erre a filmre (is) sokáig vártam, és mióta megjelent, már legalább ötször megnéztem, amivel az Austenland belépett a "bármikor meg tudom nézni" filmek táborába. Mert Jane Austen, mert Regency Era, mert Jennifer Coolidge, és mert az egyik férfi főszereplő majdnem olyan jól néz ki mint Tom Hiddleston!Last Vegas (2013)

Általában nem szoktam írni olyan filmekről (és főleg nem vígjátékokról) írni, amikről már valószínűleg mindenki értesült, mert mindenhol játszották a trailerét, meg minden. De. Ez a film nekem annyira tetszett, hogy muszáj volt idebiggyesztenem a listám végére. Mert aranyos volt, nagyon vicces, és nem volt benne semmi felesleges hülye csavar, meg béna akció. Ez egy jó film, érdemes megnézni!Tervezitek megnézni valamelyik filmet? Valamelyiket láttátok már? Hogy tetszett?


3 megjegyzés:

  1. Jajj a Moonrise Kingdom nálam így A FILM, ahogy lassan wes anderson minden munkájába szerelmes vagyok :D Az Austenland pedig olyan aranyos kis film én nagyon sokat nevettem rajta :D

    VálaszTörlés
  2. Hát igen, ezután a két Wes Anderson film után gondolkodom, hogy még meg kellene nézni a többi filmjét is... :D

    VálaszTörlés
  3. Szia! Most találtam rá a blogodra, nagyon tetszik a neve, az hozott ide, aztán itt ragadtam :) És Azta! Megvan honnan fogok filmeket válogatni :) Sokról hallottam amiket itt említesz, de hihetetlen, hogy egyet sem láttam, pedig rengeteget filmezünk a férjemmel. A beavatottra és a csillagjainkban a hibára nagyon kíváncsi vagyok, azokat kiszúrtam már magamnak. Nah mind1, a lényeg, hogy tetszik! :D

    VálaszTörlés