2014. január 2., csütörtök

DECEMBERI BOOKHAUL

Ahogy azt már többször is említettem, decemberben egy könyvesboltban dolgoztam. Ennek tudatában talán nem is fogtok csodálkozni, hogy az elmúlt hónapban vettem néhány könyvet. Ezeket szeretném most nektek megmutatni.


Egészen pontosan öt könyvvel lett gazdagabb kis könyvtáram. Van, amit magamnak vettem és van, amit a barátomtól kaptam karácsonyra (ő is ugyanott dolgozott, ahol én, és végül úgy egyeztünk meg, hogy mind a ketten könyvet ajándékozunk a másiknak, mert én is és ő is kinéztünk egyet s mást.)

Az első adag könyvet bronzvasárnapkor vettem meg, amikor is a Kiskegyedben volt libris kedvezménykupon, és úgy gondoltam, hogy mindenképpen érdemes lenne kihasználni, ha már úgyis félretettem pár könyvet.

Ekkor vettem meg a Milyen is a boldogság?-ot, a The Storytellert és a barátomnak szánt egyik ajándékot is.


A Milyen is a boldogság?-ot még a Goodreads.com közönségszavazásának jelöltjeként láttam, és valamiért teljesen megfogott a borítója. Utána a Libriben pedig egyszer csak belebotlottam (pedig nem is tudtam, hogy kijött már magyarul) belelapoztam, és úgy döntöttem, hogy ő bizony velem fog jönni.

A The Storytellert magyarul néztem ki (ehh, igen, ennek is nagyon szép a borítója) de sokalltam érte 3500 forintot, majd amikor éppen az idegen nyelvű könyvek között tettem rendet belebotlottam az angol kiadásba is (ami van olyan szép, mint a magyar,) 2000 forint körüli áron.

Legközelebbi vásárlásom szintén a véletlen műve (amúgy tényleg mondhatnám, hogy a Libriben csak úgy rám találtak a könyvek.) Már nagyon sokat hallottam idén Lauren Graham (a kedvenc sorozatom, a Gilmore Girls egyik főszereplője) első könyvéről, a Someday, Someday, Maybe-ről, és mindenképpen szerettem volna elolvasni. Egyszer megpróbáltam megrendelni a Bookline-ról, de akkor még csak az amerikai kiadótól szállították, valami 5000 forint körüli áron, így gondoltam várok. És egyszer csak belefutottam a magyar kiadásba a Libriben, mikor nem is tudtam, hogy megjelent már. Mit ne mondjak, nagyon megörültem, és egyből haza is jött velem.

Ugye, milyen csodálatos a borítója?
Az utolsó két könyvet pedig a barátomtól kaptam ajándékba, a Goodreads.com-os kívánságlistámról leste ki, hogy miket vegyen meg nekem.

A Finding Colin Firth amint megláttam egy amolyan "must-have"-ként raktározódott el, mert Colin Firth, mert Mr Darcy, mert király a borítója  és mert azért csak elolvastam a hátulján lévő ajánlót. És mert bírom a "chick-lit"-et, de elég keveset olvasok a műfajból. A másik pedig a régóta hőn áhított Rowling-könyv, az Átmeneti üresedés, ezt talán szükségtelen is magyarázni.


Az összes könyvemnek nagyon örülök, és alig várom, hogy elolvassam őket! 

Ti miket olvastok mostanában? :)

9 megjegyzés:

 1. A darcys könyvről FELTÉTLENÜL írj! :)

  VálaszTörlés
 2. Kíváncsi vagyok, mit fogsz szólni az Átmeneti üresedéshez, nekem eléggé tetszett :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Már nagyon várom, hogy elkezdjem, február elejére tervezem, mert akkor már nem lesznek vizsgáim. :)

   Törlés
 3. Én messzire el fogom kerülni a munkahelyemet, mert késztetést érzek rá, hogy bemenjek. xD

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát... csak remélni tudom, hogy leltárkor egy olyan helyre leszek beosztva, ahol véletlenül sem találok semmi olyasmit, amit megvennék :D

   Törlés
 4. Tényleg milyen szép borítója van szinte mindnek :D Várom, hogy majd írj véleményeket :)

  VálaszTörlés
 5. Szia Niki!
  Kíváncsi vagyok, hogy tetszik majd a Rowling könyv. Én is kölcsönkaptam angolul, el is kezdtem, de valahogy nem "kapott" el. De lehet, h rosszkor álltam neki. Viszont a HP-ket újra elkezdtem. Valahogy kell angoloznom. Tetszik a blog. :)) puszi Viki

  VálaszTörlés