2013. szeptember 29., vasárnap

WEEKLY UPDATE - 09. 29.


Sziasztok! Sikerült eltűnnöm erre a hétre, szánom-bánom, hogy így elhanyagoltam a blogot... Történt ugyanis, hogy a múlt héten szombaton volt a 21. születésnapom, amin nem terveztem az egyetemi dolgokkal foglalkozni (nyilván), a vasárnapi tanulósra tervezett napon pedig költözködés volt nálunk a lakásban, ami azt eredményezte, hogy végül semmit sem tudtam készülni a múlt hétre. Ezek után pedig sorra jöttek a programok, hétfőn házavató, kedden a szülinapom ünneplése a debreceni barátaimmal, szerdán névnapozás, csütörtökön anglisztikás "homecoming" party... Így a hétfő-kedd-szerdai óráimra nem nagyon tudtam felkészülni rendesen, így többet is ki kellett hagynom. Ami azt eredményezte, hogy csomó mindent kellett pótolnom, ez mára egyébként sikerült is és már csak pár dolog maradt hátra. Például ma még be kell fejeznem a Lord of the Fliest. Szerencsére még most, a félév elején sikerült rájönnöm, hogy rengeteg dolgom lesz, és nem elég egy nap arra, hogy mindennel készen legyek, úgyhogy ezt a hibát soha többet nem fogom elkövetni!

Szóval nem is írtam a blogra semmit, mert nem akartam összecsapott, igénytelen posztokat hozni. Igyekszem jelentkezni a hét közepe felé, addig is puszillak titeket! :)


4 megjegyzés:

 1. Kitartás! Én is a hajszolós fázisban vagyok, összegyűlt minden, és már azt sem tudom, hogy hova kapjak... De ennek a korszaknak is vége lesz egyszer, ollé! :D Nálatok is lesz őszi szünet az egyetemen? Számomra ez egy nagyon meglepő, de annál örömtelibb hír volt. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi drága Niki, neked is! :) Igen, lesz, de nálunk konzultációs hét néven fut, ami előtt persze minden tanár elmondja, hogy húzzunk haza pihenni, és eszünkbe ne jusson az egyetemre jönni konzultálni. :D

   Törlés
 2. Szia!!! 16 éves vagyok és b1-es angolos. Szeretném megkérdezni, hogy milyen angol nyelvu könyvet ajánlasz nekem? Mindenféle mufajt szeretek, ugyhogy az mindegy. :)) Elore is köszi, és bocsi, hogy nem írtam hosszu u-t, ü-t és ö-t de a gépem nem fogja. :P

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :) Van egy könyvsorozat, a Penguin Readers, ami direkt nem angol anyanyelvűeknek lett átszerkesztve, egyszerűsítve. Hat szint van összesen, b1-en szerintem az első, de talán inkább a második szint könyvei között nézz szét. Például az Alice in Wonderland és Jane Austen Persuasionje a kettes szinten vannak. :)
   http://konyvkiado.konyvstart.hu/penguin-readers/ Itt vannak a könyvek, szerintem a nagyobb könyvesboltokban lehet kapni, talán a Libriben mintha láttam volna ilyen külön állványra kitéve, de kérdezd meg, biztos tudnak segíteni.
   Ha a Penguin Readers nem tetszik, akkor pedig szerintem az a legjobb, ha körbenézel egy könyvesboltban az angol nyelvű könyveknél és beleolvasol egy-kettőbe, így meglátod, hogy mennyire érthető számodra a nyelvezete. :)

   Törlés