2013. augusztus 30., péntek

THE BIG ROOM MAKEOVER - CHEVRON WALL

Mivel többen is kérdezték, hogy hogyan csináltam a cikk-cakkos falamat, úgy gondoltam, hogy szentelek ennek egy külön bejegyzést. :)

Szóval ott kezdődött minden, hogy amikor a szín, vagy esetlegesen színek kiválasztásával voltam elfoglalva, felmerült bennem az ötlet, hogy esetleg becsempészhetném a kedvenc mintámat, a chevront valahogyan a szobámba. Végül úgy döntöttem, hogy az egyik falat teljesen cikk-cakkosra szeretném festeni. Azon, hogy melyik fal legyen az nem kellett sokat gondolkodni, ugyanis a tetőtéri szobámban egyetlen sík fal van csak.


Az első lépés az volt, hogy a lealapozott, fehérrel lefestett falra a barátommal felrajzoltunk egy 20x20 centiméteres négyzetekből álló rácsot, és a chevron mintát úgy kaptuk meg ebből, hogy meghúztuk a négyzetek átlóit.

Ezután egy darabig várni kellett, mert ahogy már írtam is, készlethiány volt a festékemből. De amint sikerült beszereznünk, belevágtam a dologba: a direkt erre a célra való ragasztószalaggal körberagasztottam a lilára tervezett részeket, majd nekiálltam festeni.
Ne haragudjatok, tudom, hogy nem a legjobban beállított képek, de munka közben sietősen csináltam egy-egy képet amikor éppen eszembejutott. 
A lila részeket kifestettem, de igazából ez volt a legkönnyebb lépés. Ugyanis nevelőapukám figyelmeztetett, hogy vigyázzak a szalaggal, ne nyomjam rá nagyon, mert akkor le fogja szedni a fehér festéket. Hiába vigyáztam, és hiába csak ott simítottam rá ahol feltétlenül kellett, így is sok helyen lejött a festék kisebb foltokban... Szóval a kis "lyukakat" le kellett kenni glettanyaggal (ebben nevelőapum a segítségemre volt,) majd pedig a fehér részeket át kellett festenem, azért is, mert a ceruzát nem lehetett nyom nélkül eltüntetni. Szóval ezt szabad kézzel kellett csinálnom, hogy ne járjak ugyanígy a lila festékkel is, ezzel egy véget nem érő javítgatást elindítva, csakhogy ezután még a lilát is javítani kellett, mert volt, hogy picit megcsúszott a henger, illetve volt olyan rész is, ahol a fehér mellett a lila is jött a takarószalaggal...

Szóval azt kell mondanom, hogy nem kis meló volt, ha összeszámolom, akkor biztosan beletelt vagy 14 órába. De szerintem megérte, a végeredmény sokkal jobb lett a vártnál, (ugyanis úgy kezdtem el festeni, hogy "ahh, ha nagyon béna lesz akkor majd lefestjük az egészet lilára...") és szerintem remekül mutat!Nektek hogy tetszik?

10 megjegyzés:

 1. Ez nagyon ötletes és jól mutat :)

  VálaszTörlés
 2. Eszméletlenül gyönyörű lett! :O

  VálaszTörlés
 3. Eszméletlen jó:) -majdnem csúnyábbat írtam...:D- ötletes:)

  VálaszTörlés
 4. bahahahahhhhaaaa :D annyira gyönyörű!!

  VálaszTörlés
 5. Csodálatos és különleges lett :) Lehetne egy eltérő kérdésem? A Debreceni Egyetemen mikor kezdődik az órarend felvétel?:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A mi szakunkon, és azt hiszem az egész BTK-n szeptember 9-én,a többiekét nem tudom. :)

   Törlés