2013. augusztus 10., szombat

GOODREADS

Talán már sokan tudjátok rólam, hogy szeretek olvasni, bár ugyan, ki nem szeret? Még régebben regisztráltam a Moly.hu könyves oldalra, mert annyira jó ötletnek tűnt az egész. El is kezdtem használni, keresgélni a könyveket amiket elolvastam, és hát... elég hamar ráuntam a dologra, és további sikertelennek mondható próbálkozások után feladtam a molyos életemet. Mert egyszerűen nekem az az oldal túlontúl zsúfolt, és egyszerre annyi minden van rajta, és kicsit bonyolultnak is tűnik...

Aztán egyik kedvenc booktuberem felhívta a figyelmemet a Goodreads.com nevű oldalra. Megnéztem hát, hogy milyen is lehet, de a Molyos csalódás után nem vártam sokat. Mégis regisztráltam, már lassan egy hónapja, és még mindig imádom! Átlátható, egyszerűen használható, szuper.

És hogy mire is jó a Goodreads? Egyrészt felveheted egy listára az összes könyvet amit elolvastál, értékelheted őket ezzel segítve másokat, illetve te is megtalálhatod a következő kedvenc könyvedet, amit a want-to-read polcra menthetsz. Emellett könyvespolcot bármilyen témában létrehozhatsz, például műfaj, író vagy akármi más szerint. Kihívásokban sincsen hiány, az alap éves, személyesen meghatározott kihívás mellett rengeteget találhatsz. Kvízeket tölthetsz ki, idézeteket keresgélhetsz, csoportokhoz csatlakozhatsz, ahol a hasonló érdeklődésű emberekkel elbeszélgethetsz egy-egy könyvről... Értesülhetsz a legújabb megjelenésekről, illetve a korábbi értékeléseid alapján személyreszabott ajánlásokat is kaphatsz. Barátkozhatsz, követheted mások értékeléseit, és figyelemmel kísérheted hogy egy-egy általad követett személy hogy halad egy könyvvel.

Egyszóval egy szuper könyves közösségi oldal, amit ajánlok mindenkinek! Ha fent vagytok már, vagy esetleg a későbbiekben regisztrátok, akkor jelöljetek meg barátnak! :)


Ti mit gondoltok a Goodreadsről, a Molyról, és a hasonló könyves közösségi oldalakról?

8 megjegyzés:

 1. A Molyra pár éve regisztráltam, de én is gyorsan ráuntam, utána próbálkoztam a Goodreads-szel, de nekem meg ez nem működött túl egyszerűen, és idegesített az egész rendszer, az ajánlásoktól kifejezetten a falra másztam. Márciusban tértem vissza a Molyra, azóta több-kevesebb sikerrel használom, picit belefolytam a közösségi életbe is, így már nem annyira zsúfolt. A számos újítást pedig kifejezetten díjazom, a "szűrést" rendkívül hasznosnak tartom. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Furcsa, hogy amit én egyszerűbbnek látok, az neked működik rosszabbul, és fordítva. :D Majd talán én is visszanézek oda párszor. :)

   Törlés
 2. Én moly tag vagyok már évek óta. Volt egy nagy fellángolásom, de igazából ár csak arra használom, hogy bejelölöm az olvasott könyveket és kívánságlistára teszem azokat, amiket szeretnék elolvasni. Szóval inkább amolyan rendszerező nekem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is mindenképpen szerettem volna valahol rendszerezni a könyveket, de arra végülis mindegy, hogy mit választ az ember. :)

   Törlés
 3. Én nem voltam sosem Moly tag, de a Goodreads felkeltette a figyelmem, így beregisztráltam, és be is jelöltelek barátnak :) Nagyon nagyon tetszik az egész rendszer, még nem is hallottam róla, arra meg még sosem gondoltam, hogy Molyon tag legyek..:) Már meg is jelöltem az eddig olvasott könyveket, meg párat, amiket el szeretnék majd olvasni.. Szóval nekem nagyon bejön az egész oldal :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. örülök, hogy felkeltettem az érdeklődésedet! :)

   Törlés
 4. Lehet, hogy kipróbálom. Nekem is kell egy ilyen hely. :)
  square-of-books.gp

  VálaszTörlés