2013. július 7., vasárnap

THE BIG ROOM MAKEOVER - Ilyen volt

Posztsorozat indul a blogon "The Big Room Makeover" címmel. Kifestjük itthon az emeleti szobákat, és ezalól természetesen az enyém sem kivétel. Mióta megépült a ház az összes fal fehér, mert az új házaknak kell egy pár év, amíg "minden a helyére kerül" (mármint szerkezet-ügyben) és addig bizony a falakon a festék megrepedezik. Anyáék nemrégiben úgy döntöttek, hogy eleget vártak már, deje színt vinni a ház felső részébe.

Ebben a posztban azt szeretném megmutatni, hogy eddig milyen volt a szobám. Sajnos ma tudtam csak lefotózni, pont azután, hogy kipakoltuk belőle azokat a dolgokat, amiket a többi szobából hoztak át anyáék, amíg azokat festették. Tehát nem éppen úgy van minden, ahogy általában szokott lenni, egy kicsit sajnos  nagyobb a rendetlenség. Plusz az utóbbi egy évben eléggé elhanyagoltam szegény szobámat, hiszen alig voltam itthon, és a dekorációs mütyürjeim nagy része lekerült Debrecenbe. De mindegy, szemléltetésnek tökéletes lesz.


Ez lenne az ágyam, amiért a mai napig teljesen odavagyok, pedig már négy éve megvan. Igazából anyáék próbáltak róla lebeszélni, mert viszonylag nagy helyet foglal a szobában, és a keret miatt nem is lehet akárhová tenni... Szóval mielőtt megvettük, hetekig IKEA katalógussal és kockás papírral meg ollóval mászkáltam, és matekon vagdostam a bútorok kicsinyített mását a méretarányos rajzolt szobába, hogy bebizonyítsam anyáéknak, hogy igenis jó lesz ez. Amikor még máshogy volt elrendezve baldachinom is volt, de ide sajnos nem lehet felszerelni.Az írósztalom, és a fésülködőasztal, amik most kevésbé rendezettek, mint szoktak lenni. Az asztalnál a falon sokkal több fotó volt régebben, de amikor leköltöztem Debrecenbe magammal vittem egy részüket. Plusz az öcsém sokat lóg a szobámban, ha nem vagyok itthon, és azóta már ő is hozzáadott ezt-azt a rgacsokhoz. A fésülködőasztalt egyébként lehet, hogy száműzni fogom, mert sok helyet foglal, és igazából még sosem ültem le oda sminkelni, vagy bármi hasonlót csinálni. 


Szeretett könyvespolcom tavaly ideiglenesen a sarokba került, mert vettem egy ruhaállványt, és gondoltam, hogy azt majd úgyis leviszem magammal Debrecenbe, és akkor majd visszarakom a könyvespolcot. Nem volt szükség végül az állványra, szóval így maradt. De itt az idő, hogy kikerüljön a sarokból. (Haha, a Vöslauer palack amúgy azért van ott, mert szerintem ez a legjobb méretű üveg, és mindig ebben szoktam magammal üditőt vinni itthonról, ha bicajozni megyek. Ha a konyhában lenne, anya kidobná. :D)


Itt van az előbb említett ruhaállvány, amin amióta nem lakom itthon csak random dolgok lógnak, mint például az a szőrmebunda. Illetve itt van a tévém is, ami egy nagyon csúnya állványon van, illetve ez a két festmény. Ezeket nagypapámtól kaptam pár éve, de sosem tettem ki őket (mert úgy gondoltam, hogy nem illenek a szobámhoz) de anya a múltkor önállósította magát amikor nem voltam itthon, és felrakta a képeket. (De igazából alig várom, hogy eltűnjenek, haha.)

Tehát ez lenne az én szobám. Pontosabban ez volt, már majdnem mindent kipakoltunk belőle a mai napon. Még egyszer bocsánat a kupiért, de tényleg nem volt idő arra, hogy minden az élére állítva tökéletesen álljon. Ami a legjobban zavar az az, hogy a fésülködőasztalon a két váza két oldalt van, ezt az elrendezést (két ugyanaz a szélen, valami pedig középen) ki nem állhatom. :D

Egy-két napon belül jelentkezem a "The Big Room Makeover" sorozat második részével! De persze közben más témájú bejegyzések is várhatóak.

Nektek milyen színű a szobátok? Kíváncsi vagyok, a következő posztban elrárulom, hogy az enyém milyen lesz! :)

10 megjegyzés:

 1. És a ruháid elfértek azon az állványon? Tök jó a szobád, biztos jól fog kinézni az átalakítás után. :)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem, de van kint a folyosón/közlekedőn egy gardróbszekrény, és ott is vannak ruhák :) Köszönöm!

   Törlés
 2. Nekem. Kell. Az. Az. Ágy.
  Sőt akár az egész szoba. Sajnos soha nem volt saját szobám, mindig húgommal voltam együtt, de nekem kell egy saját szoba. Mindig is kellett. És a tied beillik az "álomsajátszoba" sorba.
  xx

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ahh, köszönöm! :) Szerintem annak is van előnye, ha mással osztod meg a szobád, például nem egyedül kell takarítani. :D De persze megértelek, mielőtt ideköltöztünk több helyen is laktunk, és általában utáltam a szobáimat, és nagyon vágytam egy olyanra, ami olyan, ami tényleg tetszik. Majd eljön a te időd is! :)

   Törlés
 3. Nekem is nagyon tetszik a szobád ^^ főleg az az ágy :P nekem a szobám nagy része vajszínű, és egy falrész van ami bordó. Ugyanakkor nagyon picike is, és alig férek el benne. Kíváncsian várom milyen lesz a szobád az átalakítás után ^^ :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Candice! :) Vajszín és bordó, jól hangzik! :)

   Törlés
 4. Jól látom, hogy a Galaxis Útikalauz stopposoknak van a felső polcon? :D Meg a HP és Twilight könyvek között mi az a könyv? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Te kis könyvmoly, elkaptad a poszt lényegét! :D Igen, az a Galaxis Útikalauz, a HP és a Twilight között pedig Sarah Dessen Tökéletes című könyve van, nagyon szeretem, már ezerszer elolvastam. :)

   Törlés
 5. Én is csatlakozom a "tetszik a szobád és egyenesem imádom az ágyad" klubbhoz.:D Az én szobámban tapéta van, és úgy van megcsinálva, hogy kb. 3 csík sima vajszínű és a 4. pedig egy sötétbarna, amin stilizált halványezüst virágminták vannak. Furán hangzik, de passzol a szoba berendezésével.:) Fésülködőasztalom nekem is van (vagy valami olyasmi) de én a parfümjeimet tartom ott, meg az ékszereket, más haszna nálam se nagyon van. Várom a képeket a régi-új szobádról!:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ahh, biztos nagyon jól néz ki :) először én is tapétát szerettem volna, még mikor beköltöztünk meg is vettük, tudod ilyen barokk mintás, mert akkoriban nagyon menő volt... de végül nem tettük fel. :D
   Én is ott tartottam az efféle dolgaimat, szépen kitéve az asztal részére, meg egy csomó kacatot a fiókban. De ugye amíg suli volt nem voltam itthon, és szeptembertől megint nem leszek, és így csak foglalja a helyet. Úgyhogy kicsit fájó szívvel, de elbúcsúzom tőle. :D

   Törlés