2013. július 28., vasárnap

POPSICLES

Szerintem egy dologban mindenképpen egyetértünk: meleg van. Számtalan dolgot fel tudnék sorolni amivel lehűthetjük magunkat ebben a forróságban, de most egy dologról lesz szó, az otthon elkészített fagyiról. Nekünk van egy ilyen hiperszuper Ikeás fagyikészítőnk (oké, ez túlzás) fagyiformánk, amit a múltkor levittem magammal Debrecenbe, és a barátommal elkezdtünk kísérletezni. Csináltunk teásat, limonádésat és epreset is. Ezek a fotók igazából még júniusban készültek, de utána egy időre lehűlt a levegő, és elvesztette az aktualitását a dolog. De ma úgy éreztem, hogy ideje írnom erről az egyszerűen elkészíthető, hűsítő finomságról.


A citromos fagyit úgy készítettem el, hogy először egy elég édes limonádét kevertem (tényleg fontos, hogy szuperédes legyen, különben íztelen lesz a végeredmény.) A fagyiformákba tettem egy-egy darab citromot (előtte jó alaposan megmostam a héját) majd beleöntöttem a limonádét. És betettem a mélyhűtőbe. És kész. Ezzel igazából annyi a probléma, hogy a cukor szépen "leülepedett" a forma aljára, és az elején elég édes volt, de egy idő után marad a sima citromos jég. Úgy olvastam, hogy ha valamilyen sziruppal helyettesítjük a cukrot, akkor ez a probléma kiküszöbölhető.

A teás fagyiról sajnos nincsen fotóm, de az ehhez hasonlóan készült, főztem egy teát, a szokásosnál több cukorral, megvártam, hogy kihűljön és ezt öntöttem a formákba, a citromkarikákkal együtt.


Az epres fagyi még az előzőnél is kevesebb előkészületet igényelt, ugyanis egyszerűen csak epres Cappyt töltöttem a formákba. Na, ez isteni volt, mivel nem volt benne plusz cukor (mármint amit én tettem volna bele) ezért mindenhol ugyanolyan édes és fincsi volt.

Ezek elég basic ötletek, ezeken kívül még végtelen ízvariációt ki lehet taláni: gyümölcsszirupokkal, joghurtokkal, különböző gyümölcsökkel, ételfestékekkel szabadon lehet kísérletezni. Én például a dinnyéset szeretném még kipróbálni. Még több ötletet találhattok a Pinteresten, itt.Ha nincsen ilyesmi pálcikásfagyi készítőtök, de mégis szeretnétek fagyit gyártani, akkor sincsen semmi gond: műanyagpohárba, joghurtos pohárba is lehet tölteni. Bármilyen fapálcikát lehet használni, vagy esetleg ezt helyettesíthetjük gyerekkorom egyik kedvencének elkészítéséhez, a Petit Danone fagyihoz használt kiskanállal.

Ti szoktatok otthon fagyit vagy jégkrémet készíteni? Ha nem, akkor esetleg kipróbálnátok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése