2013. július 30., kedd

OUTFIT POSZT HELYETT

Ma délelőtt kedvem támadt egy outfit poszthoz amikor próbáltam rendet tenni a bőröndömben (nem, még mindig nincs kész a szobám,) így fogtam magam, elkészültem, és kimentem a kertbe. Kerestem egy megfelelő felületet állványnak, bár ennek az lett a vége, hogy téglákat rakosgattam egymásra, és arra tettem a fényképezőmet. Próbáltam beállítani a fókuszt, ami elég nehéz, ha nincs senki akit megkérhetsz, hogy álljon oda ahol te fogsz állni. Szóval egy sor bénázás után végre készenálltam a fotózásra, erre eleredt az eső. Sóhajtottam párat, és csalódottan bekullogtam a házba.

De végül úgy döntöttem, hogy ha már rendbeszedtem magam, akkor legalább egy sminkes poszt legyen a dologból, így újra elkezdődött a csináljunk magunkról egy normális fotót című bénázás...


Ez egy viszonylag klasszikus smink, feketével kihúzott szemekkel és piros rúzzsal, de szerintem sikerült természetes hatást elérni. Az F&F korrektorával eltüntettem a kisebb bőrhibáimat, illetve bronzosítót használtam, és ennyi volt az alapozás. Nem szeretek mindig "full-sminket" viselni, csak akkor, ha tényleg indokolt (vagyis ha már csak a teljes lealapozás segít abban, hogy ne tévesszenek össze egy hegyi trollal,) és szerencsére általában nem indokolt, itthonra pedig a tervezett outfit fotóra tökéletesen megfelelt a korrektorozás is. A szemöldökömet az essence szemöldökceruzájával formáztam. A felső szempilláim tövét egy már nem forgalmazott essence tusos szemhéjpúderrel húztam ki (vagyis úgy néz ki, és úgy is működik az egész mint egy szemhéjtus, kivéve, hogy por van benne) és szintén egy essence szempillaspirállal festettem a pilláimat. Végül pedig, utolsó lépésként ajakápolás után felkentem a rúzsomat.


Egyébként a hétköznapokra nagyon hasonlóan sminkelem magam, azzal a kivétellel, hogy mindig tussal húzom ki a szemem. Sajnos ha szemüvegben vagyok az minimálisan, de észrevehetően kicsinyíti a szemeim, ugyanis elég erős dioptriám van, és hiába vékonyított a lencse, sajnos ez már elkerülhetetlen... Tehát a szemeimet mindig igyekszem hangsúlyozni.

Nálatok hogy néz ki egy gyors smink? És mi az, ami nélkül biztosan nem lépnétek ki az utcára?

14 megjegyzés:

 1. Ez nagyon jó kép lett,gyönyörű vagy!! :)

  VálaszTörlés
 2. Én is általában ilyen sminkeket használok, ha gyorsan akarom elkészíteni, bár a rúzs kivétel ezalól. Ami nélkül nem lépnék utcára, az egyértelműen a korrektor. Sajnos nagyon pattanásos az arcbőröm, így ez ez nálam nagyon sokszor létszükséglet, ha megyek valahova. :) Emellett szempillaspirál, tus és/vagy szemhéjpúder, szemöldökceruza, és néha egy világosabb vagy natúr színű rúzs. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igaz, el is felejtettem a korrektort, sajnos nekem is elég gyakran kell használnom... :/ :)

   Törlés
 3. Szerencsés vagy, hogy ilyen jól áll a szemüveg! :) Néha én is úgy maradnék abban napközben, de borzasztóan áll, így marad a kontaktlencse. Neked van kontaktlencséd? :)
  A sminked is nagyon szép, igazán felnőttes. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! :) Igen, van kontaktlencsém, de csak tavasszal-nyáron, egyrészt mert a melegben nem bírom elviselni a szemüveget, másrészt meg a napszemüveg miatt is kell, mert amúgy az orrom hegyéig se nagyon látok el... :D

   Törlés
 4. A szemoldok cerka jo? Nem kopik le hamar, nem latszik nagyon? :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem bevált, csak ki kellett tapasztalni, hogy mennyire kell rányomni a hegyét, stb. Közepesen tartósnak mondanám, egy hosszú napot szerintem nem bírna ki. Nem is drága, úgyhogy az árához képest szuper.

   Törlés
 5. Nagyon csinos vagy! <3 Szép lett a smink, jól áll a szemüveg! *.*
  A bejegyzések végén az elérhetőségek felsorolását átvettem, remélem, nem gond. :$ :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Cicc! :) Haha, persze hogy nem, amúgy sem az én "találmányom"... :D

   Törlés
 6. Szerintem is igazán jól áll a szemüveg neked!:)
  Én alapozó és szempillaspirál nem nagyon megyek sehova. :))
  Nagyon jó lett a sminked. Bevált neked az essence tus? mert én elég gyengének tartom magamnak (legalbbis amikor én használtam)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm kloé! :) Ez a fajta poros nem igazán, egyrészt mert hamar lekopik, másrészt pedig mert nem kontaktlencsebarát (vagyis nagyon hullik,) és már többször okozott kellemetlen perceket... Viszont a sima folyékony tusom is az essencetől van, és azt nagyon szeretem! :)

   Törlés
 7. Tök jó poszt! Hány dioptriás a szemüveged?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! :) Különbözőek, de mindkettő -5 és -6 között van.

   Törlés