2013. július 6., szombat

MEGNÉZTEM - The Host

Amikor pénteken készülődtem hazautazni, gondoltam, hogy letöltök egy filmet az útra. Általában olvasni szeretek a vonaton, de erről többnyire kénytelen vagyok lemondani mert sokszor lehetetlenség a könyvre koncentrálnia sok zaj (és idegesítő utastárs) miatt. Tehát egy kis keresés és tanakodás után a The Host (A burok) című filmre esett a választásom. Igazából nem tudtam róla sokat, valami rémlett a könyv ismertetőjéből, de még a trailert sem láttam.És milyen jó választás volt! Engem teljesen magával ragadott és lenyűgözött a film! De komolyan. Szóval a film Stephenie Meyer azonos című könyve alapján készült(, és szerintem ez a legfőbb oka a rengeteg rossz kritikának.) A sztori szerint a Földet idegenek szállták meg, a Lelkek, akik beköltöztek az emberek testébe, elvéve tőlük öntudatukat. Persze maradt még néhány ember, akik menekülnek, és próbálják elkerülni a Lelkek megszállását. Melanie Stryder is az ellenállók közé tartozik, ám mégis elkapják... és Wanderer (Vándor) beleköltözik a testébe. Azt a feladatot kapja, hogy hívja elő Melanie emlékeit, és segítsen megtalálni az embereket. De ez nem ilyen egyszerű, Melanie akarata olyan erős, hogy tudata éber marad, és, hát, na, csúnyán mondva ott marad Wanderer fejében, akit rávesz a szökésre... De ennyi elég, akit érdekelnek a további események, az nézze meg a filmet!Nekem nagyon tetszett a történet, elnéztem volna még egy darabig, az biztos. Nem értem a sok negatív kritikát, bár mint korábban írtam, szerintem ez Stephenie Meyer személyének köszönhető egyrészt... Szóval tény, hogy vannak benne kidolgozatlan részek, de ha valaki nem ezekre koncentrál, hogy miért rossz? hanem belefeledkezik az eseményekbe, akkor biztosan élvezhető lesz számára is.

Szerintem ha a méteres könyvlistám végére értem, akkor lehetséges, hogy elolvasom a könyvet is. (Igazából a film felénél azon járt az agyam, hogy ahh, ha meglenne a könyv, akkor tuti megállítanám, és inkább elolvasnám gyorsan a könyvet.) Szóval ajánlom mindenkinek, jó kis délutáni mozi lehet belőle.

(Direkt csak a film legelejéről választottam a képeket, mert mikor néztem én nem tudtam, hogy mire számíthatok, és így nagyobb lehet az élmény azoknak, akik szintén nem sokat hallottak még a filmről, és szeretnék majd megnézni.)

Ti láttátok a filmet? Esetleg a könyvet olvastátok már? Hogy tetszett?

16 megjegyzés:

 1. Én sajnos előbb láttam ezt (http://www.youtube.com/watch?v=johA3kRg9uc), mint a filmet :D.
  De igazad van a legtöbb rosszindulat és előítélet Meyer miatt van. Én is azért nem lennék képes megnézni ezt a filmet, mert olyan lángoló gyűlöletet érzek az írónő iránt, hogy még az általam igen szeretett Saoirse Ronan, sem tudott rávenni a film megnézésére :D!
  De lehet, hogy félre kéne tennem a gyűlöletemet :)...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Haha, tudom miről beszélsz, én pont ugyanezt a lángoló gyűlöletet érzem eziránt a gyerek iránt... :D (Szerintem ezzel egyedül vagyok ebben a világban, de mindegy.) És ahh, mindig csak felhúzom magam rajta, de tényleg, ezt sem bírtam végignézni, mert csak ontja a hülyeséget. Én képtelen vagyok túltenni magam ezen a gyűlöleten, mert számomra lehetetlen két percnél tovább hallgatni őt, DE van egy jó hírem, SM egy pillanatra sem tűnik fel a filmben, így ha úgy döntesz, hogy mégis megnézed, akkor nem lesz semmi gond. :D

   Törlés
 2. Teljesen egyet értek veled. Szirmai Gergelyt én se nagyon bírom. magyar kedvelőként úgy érzem, hogy nem tud normálisan magyarul, összevissza beszél, és sokak szerint ez vicces, de nem az. Csak hadar, szerintem még ő maga sem tudja, hogy mi a véleménye egyes filmekről. Én bevallom, szeretem a Twilightot, és a Burok könyvnek és filmnek is adni fogok egy esélyt. Most kedvet kaptam hozzá^^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindenesetre biztosan nem véletlenül ennyire népszerű, de nekem nem jön át a dolog. :D Majd írd meg hogy tetszett(ek)! :)

   Törlés
 3. Én olvastam a könyvet és meg kell mondjam sokkal többet mondó mint a film. Amit mozivászonra vittek, a felét sem adja vissza. Persze érthető mert ennyi idő kevés is hozzá, de ha szeretsz olvasni vedd a kezedbe a könyvet, mert az emberek világát úgy fejtegeti hogy szépen magával ragad és elgondolkodtat :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Edina, valamiért a spamek közé tette a megjegyzésedet a Blogger, és csak most, két hónappal később vettem észre... :D

   Törlés
 4. Sajnálattal hallom, hogy nem szereted ezt a "gyereket" (egyáltalán nem vagy egyedül), én imádom :D! Jóval több rejtőzik a videói mögött mint egyszerű kritizálás, csak ahhoz, hogy ez látszódjon lehet, hogy több videót kell megnézni hozzá, nem tudom. De az biztos, hogy nem beszél össze-vissza. Komoly érveléseket és gondolatmeneteket vezet le szinte minden videó előtt és... jajj bocsánat, belemerültem :D. Teljesen érthető, ha valaki nem szereti és azzal, ha itt "papolok" nem fogod megszeretni, de azért sajnálom :).
  De én a filmnek majd lehet, hogy adok egy esélyt :)!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Haha, én gyereknek hívok szinte minden ismeretlen fiút... :D
   Én nem tudom miért, de tényleg nem bírom elviselni, tényleg nem láttam sok videóját, de amiket igen, azok nagyjából a Twilight és ezekhez hasonló filmek porbaalázása voltak, és ez nekem egyszerűen nem szimpatikus. Ahogy a beszédstílusa sem. Szóval na, nem akartam "csalódást okozni" neked ezzel, haha, remélem attól még szeretsz, hogy nem csípem ezt a GYEREKET! :DD
   Majd írd meg, hogy hogy tetszett, ha esetleg megnéznéd! Én lehet, hogy ma mégegyszer nekiállok. :)

   Törlés
  2. Ja, és ahogy Candice-nek is írtam, elismerem, hogy biztosan szórakoztató meg minden, és tényleg nem véletlenül van ennyi rajongója! :)

   Törlés
 5. Én úgy néztem meg ezt a filmet, hogy minden ismerősöm aki látta próbált leállítani, hogy "jajj nagyon uncsi" "nekem nem tetszett" "elvesz másfél órát feleslegesen az életedből" és csak azért is úgy kezdtem neki, hogy nekem ez úgyis tetszeni fog. És tényleg! :D Nekem eleve a sztori is nagyon tetszett, és ügyesen megoldottak benne mindent, nem is gondoltam volna egyébként az írónőről, hogy ilyet is tud írni, bár a könyvet nem olvastam, lehet az hasonlóbb az alkonyat-szériához. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát, lehet, hogy a könyvben kicsit több a szenvedés... utánanéztem, és kiadástól függően 6-800 oldalas. :D

   Törlés
 6. A filmet nem "Stephenie Meyer személye" miatt kritizálják, hanem mert sokkal kevésbé adja meg az olvasónak azt a hangulatot, amit a könyv olvasásakor átérez az ember. Szerintem erre te is rájössz, ha majd elolvasod. Sok helyen változtatták meg, és nem a jó irányba, illetve nagyon le lett rövidítve, ami alapjába véve érthető, de épp emiatt is sokkal jobb könyvben. És sokan mondják, hogy az eleje unalmas, én viszont úgy gondolom, hogy nem, az is kell, különben a további részek nem érnék el a megfelelő hatást (a könyvben).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pedig szerintem az is közrejátszik a dologban. Nyilván nem végeztem kutatást a témával kapcsolatban, így nem tudhatom biztosan, de ezt a SM dolgot nem azokra értettem, akik esetleg olvasták a könyvet vagy tényleg várták a filmet, és úgy nem tetszett nekik. Inkább azokra gondoltam, akiknek az ilyesmi elvből nem tetszik, mert Stephenie Meyer, mert Twilight, mert vámpír, mert ezmegaz...

   Ahhoz pedig már hozzászokhattunk, hogy általában a filmes adaptációk nyomába sem érnek a könyvélménynek.

   Viszont már tényleg érdekel a könyv, pont az előbb néztem utána, hogy hány oldalas, nem is tudtam, hogy ilyen hosszú, majd ha úgy adódik, akkor megrendelem. :)

   Törlés
 7. először a filmet láttam, kis cuki volt, olyan tipikus. aztán kaptam kölcsönbe a könyvet, de nekem túl unalmas volt:c

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg? Talán azért, mert a könyv lehet kicsit szájbarágós a filmhez képest? Bár ezt nem tudhatom, mert én nem olvastam még. :)

   Törlés
 8. Úú, én imádtam a filmet. Akár hanyadszorra megnézem, mindig leköt..:3

  VálaszTörlés