2013. július 13., szombat

LIEBSTER BLOG AWARD

Díjat kaptam, köszönöm szépen Kittunak és Nalinának! :)

A szabályokról szerintem már mindenki hallott, elvégre ez a díj már egy jó ideje nem számít újdonságnak, már sokszor megtalált engem is. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne örülnék neki, nagyon jól esik az effajta elismerés!

Szóval íme a válaszaim Kittu kérdéseire:
1. Miért kezdtél el blogolni?
Már elég rég volt az amikor elkezdtem, nem is igazán emlékszem... Akkoriban sok G-Portálos blogot olvastam, és egyszerűen nekem is megjött hozzá a kedvem.

2. Miért annál a szolgáltatónál vagy, amelynél?
Erről írtam egy posztot korábban, aki szeretné elolvasni, itt megtalálja.

3. Miért ezt a címet válaszottad?
Először szerettem volna továbbvinni a The Pretty Bird nevet (az előző blogom címe) valamilyen formában, de sajnos ahány verziót kipróbáltam, annyiszor kaptam válaszul azt, hogy már foglalt... Utána elkezdtem ötletelni, és az ezer változat közül ez volt az első, ami szabad volt.

4. Ha választhatnál egy várost, ahol biztosítva van a megélhetésed, melyik lenne az?
New York! Vagy esetleg London.

5. Melyik az a dal, ami benne ragadt most a fejedben és honnan ismered?
Daft Punk - Get Lucky, pont az előbb ment az MR2-n...

6. Ki volt a legelső celeb crush-od?
Szerintem az Ivot alakító színész a Vad Angyalból. :D

7. Mi az álom foglalkozásod?
Szeretnék műfordítóként, szinkrondramaturgként dolgozni. Bár ez még viszonylag elérhető, ha valami nagyon álom dologról lenne szó, akkor pedig szívesen lennék újságíró egy divatmagazinnál. Bár nincsenek különösebb újságírói ambícióim, csak úgy "jó lenne"...

8. Ha sorba kellene állnod egy képességért, melyik lenne az és miért?
Teleportálás! Láttátok a Hipervándor című filmet? Nagyon király lenne! :D

9. Melyik az az étel, amit még akkor sem ennél még, ha fizetnének érte?
Bármilyen bogár vagy rovar... Esélytelen.

10. Amikor egy idegen blogra tévedsz, mi az első, amit nézel?
A dizájn, majd átfutom az első egy-két bejegyzést, utána pedig megkeresem a szerkesztő modulját. Ha ez mind renben van, akkor elkezdem tüzetesebben is elolvasni a posztokat.

És itt vannak Nalina kérdései is:
1. Ha rendező lennél, melyik könyvből készítenél filmet?
Bulgakov Mester és Margaritájából rendeznék egy nagyszabású filmet, ami teljesen hű lenne a könyvhöz, tökéletes színészekkel, szuper zenei aláfestéssel meg mindennel. Bár egyes részeket nem tudom hogyan lehetne megvalósítani, szóval elég nagy költségvetésű dologról lenne szó.

2. Mi lenne, ha a blogod világszerte népszerű lenne?
Jó kérdés... Akkor valószínűleg rengeteget utazhatnék, ami egyáltalán nem lenne ellenemre, és azt is élvezném, hogy nem lenne más dolgom, mint blogbejegyzéseket írni. De biztosan nagy óriási lenne rajtam a nyomás, és emiatt sokat idegeskednék és stresszelnék, ami nem vezetne semmi jóhoz. Mindenesetre egy darabig biztosan élvezném.

3. Ha egy csettintésre megtanulhatnál egy nyelvet, melyik lenne az?
A japán. Már tanultam egy ideig, de sokat felejtettem, és nemrégiben újrakezdtem... Jó lenne kihagyni a következő éveket, és egyből perfektül beszélni. Bár már azzal is beérném, ha a kanákat és az összes kanjit megtanulnám egy másodperc alatt.

4. Ha lenne rá lehetőség, melyik énekessel/zenekarral töltenél el egy egész napot?
Mando Diao! Imádom őket. Másnap pedig meglátogatnám Beyoncét is.
UPDATE: Ha tényleg bárkit lehetne választani, akkor viszont a Beatles-szel! :) Csak repítsetek vissza az időben.

5. Ha a múltban élnél, melyik kort választanád?
A György-kori Angliában, amikor a Jane Austen regények játszódnak, vagy a '80-as évek Amerikájában.

6. Mi az, amit nem bírsz elviselni az emberekben?
Nem szeretem, amikor valaki nem hallgatja meg a másikat, állandóan belevág a szavába, és nem lehet normálisan beszélgetni az illetővel. Továbbá azt sem, ha valaki nincsen tekintettel másokra, nem törődik azzal, hogy például bizonyos cselekedetekkel másokat megbánthat, esetleg megzavarhat (például együttélés során...) Plusz a douchebag viselkedést sem állhatom. És még sorolhatnám... De egyébként szerencsére könnyen kijövök emberekkel, és sikerül viszonylag hamar kiszűrnöm, hogy ki az, akivel egy hullámhosszon vagyunk.

7. Melyik művészeti kort szereted a legjobban?
A bécsi szecesszió! Amikor Bécsben jártam a Szecessziós ház teljesen lenyűgözött, és a sok Klimt szuvenír is átmosta az agyam.

8. Elszöknél az igaz szerelmeddel, hogyha a szüleitek nem támogatnák a kapcsolatotokat?
Hát, erre a kérdésre nehezen tudok válaszolni. Egyrészt anyáék sosem szóltak bele az ilyesmibe (persze ha mondjuk egy olyan illetővel hozott volna össze a sors, aki esetlegesen minden délutáni randi végén összever, akkor nyilván közbeszóltak volna, de itt most nem ez a lényeg,) másrészt pedig lassan 21 évesen úgy gondolom, hogy ilyenkor azt nem elszökésnek neveznék, hanem összeköltözésnek. :D Ebben az esetben igen.

9. Ha te lennél a miniszterelnök, mit változtatnál meg?
Öhh. Előszöris az emberek hozzáállását a politikához. Nagyon irigylem az amerikaiakat, akik úgy mennek el szavazni, hogy hisznek abban, hogy az, akire voksolnak (most tekintsünk el attól, hogy ott az emberek nem a közvetlenül a jelöltekre szavaznak) a legmegfelelőbb arra, hogy az országot vezesse, és bátran a jelölt mellé állnak, mind a hétköznapi emberek, mind hírességek. Ott a szavazás is teljesen máshogy működik, egyszerűen nekem úgy tűnik, hogy ott az elnökjelöltek tesznek is valamit azért, hogy megválasszák őket, és nem csak a másik pártot húzzák le az óriásplakátokon.
De egyébként nem értek az ország rányításához (nyilván,) de egyébként nagyjából mindent megváltoztatnék...

10. Mit jelent számodra a blogolás?
Az utóbbi évek során a blogolás az életem szerves részévé vált, mára egy teljesen természetes dolog az, hogy egy-két naponta leülök a gép elé és posztokat írok. Ha nem éppen bejegyzést csinálok, akkor is sokat foglalkozom a bloggal, és ötleteket keresek, képeket gyűjtök, informálódom, a többiek blogját olvasom...

Úgy döntöttem, hogy nem adom tovább a díjat, mert eléggé sikerült elhúznom a válaszadást, és már akiknek adnám régen túl vannak az egészen, és már válaszoltak mások kérdéseire és tovább is adták a díjakat.

U.i.: Hamarosan újra rendszeresen jelentkezem, de ahogy már ti is tudjátok,  nagy felújításban vagyunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése