2013. július 25., csütörtök

DIY - FLOWER CROWN

Szerintem nem kell részleteznem, hogy a virágkoszorúk mennyire népszerűek manapság. Érdekes, erről anyukámék nem tudnak, mert amikor közöltem velük, hogy szükségem van patronra a ragasztópisztolyba mert virágkoronát készítek majdnem kinevettek... Na de sebaj, ettől függetlenül vettek nekem patront, és meg is csináltam, gondosan dokumentálva a folyamatot, amit most meg is osztok veletek.


Az első lépés a megfelelő hozzávalók beszerzése, illetve előkészítése (!!!) főleg azért, mert én képes voltam tegnap nekiállni úgy, hogy nem is volt semmi ragasztó itthon. Amire szükség lesz: drót, olló, ragasztó (valami erősebb, jól tartó,) szalag (opcionális) és természetesen virágok. Én képes lettem volna feláldozni a szobámat díszítő ikeás művirágaimat, amikoris megláttam egy régi ballagási ajándékot: egy plüssmacis virágcsokrot. És amikor tüzetesebben is megvizsgáltam, rájöttem, hogy egyébként ez egy nagy édes kis csokor, és tökéletesen megfelel a virágkoszorúmhoz.


Én azzal kezdtem, hogy kiválasztottam egy olyan drótot, ami kellően merev, és elég jól tart, majd a fejemre passzolóan levágtam belőle, és kör alakúra hajlítottam. Ekkor nem nézett ki valami bíztatóan, de fogtam egy zöld színű szalagot amit körbetekertem a dróton. Így pedig megkaptam a koszorúm tökéletes alapját.A következő lépés a virágok előkészítése. Az egész "csokor" egy kör alakú alapon volt, amiről szépen leszedtem a darabokat. Lehet, hogy érdemes ragasztás előtt nagyjából elrendezni, hogy mi-hova kerül, de én ezt kihagytam. Megnéztem, hogy körülbelül mekkora részre szeretném a virágokat, hogy mutatna jól.

Ragasztáshoz én a ragasztópisztolyt ajánlom. Egyszerűen és gyorsan lehet vele dolgozni, és biztosan tart. Szerintem ilyen sima technokollal nem is igazán érdemes nekiállni. (Ezelőtt próbálkoztam papírvirágok készítésével is, és konkrétan még két darab papírt se nagyon, csak nagyobb erőfeszítések és hosszas szenvedések árán akart összetartani...)


Szóval egyik virágot/levelet/szederkét tettem a másik után, próbáltam egyenletesen elosztani az "anyagot" és minden kis lyukat betömni. Az eredménnyel teljesen elégedett vagyok, nekem nagyon tetszik! Főleg az, hogy nem csak egyféle virágból áll, hanem van rajta minden, nagy virág, apró virág, kétféle levél, és még szeder is. 


Egyébként egy ehhez hasonló koszorút ezerféle módon el lehet készíteni, a Pinteresten is találhattok leírásokat, itt.

Hogy tetszik a végeredmény? És hogy álltok a virágos fejdíszekkel? Esetleg megpróbálkoznátok egy hasonló projekttel ti is?

8 megjegyzés:

 1. Nekem nagyon tetszik, olyan retrósan-romantikusan természetes, szívesen megnézném rajtad is! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Kata! :)Én is gondoltam rá, hogy teszek fel képet magamról, de tegnap nem voltam éppen formában. De neked és Kingának bármit! :D

   Törlés
 2. Szuper! Nekem valamiért a Szentiván éji álom jutott eszembe róla :D
  És igen, képet! :D (pics or didn't happen)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Hm, van benne valami! :) Rendben, hamarosan érkezik a kép. :D

   Törlés
 3. Baaaah :D Szörnyen irigykedek :) gyönyörűségesen szép lett

  VálaszTörlés
 4. Nagyon nagyon szép lett! *-*

  VálaszTörlés